Το ρολόι μέσα στο σύννεφο

Μπορεί άραγε ο έρωτας να αλλάξει τη ροή του χρόνου; Μπορεί η μοίρα των ανθρώπων να υψωθεί πάνω από την Ιστορία και τα τραγικά γεγονότα μιας ταραγμένης εποχής; Ο Θεόφιλος και η Κική βλέπουν τη γενέθλια πόλη τους, την Πρέβεζα, να αλλάζει και προσπαθούν να κρατήσουν τους πόθους τους και τα όνειρά τους ζωντανά μέσα σε πολέμους και καταστροφές. Παράλληλα με τη δική τους ιστορία, παρακολουθούμε τον αγώνα μιας ολόκληρης γενιάς να βρει την ισορροπία και την ευτυχία μέσα σε έναν παράλογο κόσμο. Και ο χρόνος συνεχίζει να μετρά στο μεγάλο ρολόι της πόλης, και ο ζητιάνος ξαπλωμένος στα θεμέλιά του συνεχίζει να παρατηρεί τη ζωή που αδιάκοπα πασχίζει να ακουμπήσει το φως…

Το μυθιστόρημα του Απόστολου Τάσση, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα, μας προτρέπει να στοχαστούμε για τη ζωή που χάνεται, για τα πάθη της ιστορίας και για τον μόνο κερδισμένο χρόνο, τον χρόνο της αγάπης.

 

Το ρολόι μέσα στο σύννεφο είναι ένα ενδιαφέρον ιστορικό μυθιστόρημα. Και είναι ενδιαφέρον για τον λόγο ότι με τη συνεκτική του δόμηση, τους ζωντανούς χαρακτήρες, την εμπράγματη έκφραση και την αφηγηματική του άνεση κατορθώνει να αναδείξει παραστατικά τις συνέπειες των πολέμων, που ρήμαξαν τις ζωές και τα όνειρα των ανθρώπων της Πρέβεζας”.

Θανάσης Μαρκόπουλος, oanagnostis.gr

“Το ιστορικό αυτό μυθιστόρημα του Τάσση συγκεντρώνει μέγιστες αρετές. Συνδυάζει μια φυσική λογοτεχνικότητα, εμποτισμένη με τα στοιχεία της αληθοφάνειας και της αναπαράστασης, σε συναλληλία με την δροσιά και ζωντάνια της διαμεσολάβησης της επιστολογραφίας και την διάχυτη θεατρικότητα. Όλα αυτά τα στοιχεία, επιστρώνουν έναν συμπαγή ιστορικό άξονα με σημείο αναφοράς την Πρέβεζα στην μεταιχμιακή φάση της από το σκοτάδι στο φως της εθνικής χειραφέτησης”.

Κοσμάς Κοψάρης, vakxikon.gr

16.00

Σε απόθεμα

0513 272 978-960-591-212-3

Γνωρίστε τον/την συγγραφέα