Εγώ και η Πετούλια

«Μην είσαι χαζός Άρτσι, κάνε κάτι συναρπαστικό, κάτι μεγαλειώδες». Ποιο είναι αυτό το κορίτσι που εισβάλλει στη ζωή του γιατρού Άρτσιμπαλτ Μπόλεν, όλο απαιτήσεις, εκπλήξεις και απίστευτες ατάκες;

Ο διαζευγμένος τριανταοκτάχρονος γιατρός διάγει βίο βαρετό, παραγωγικό, βασανίζεται από τύψεις για τη διάλυση του γάμου του και ξοδεύει τόση ενέργεια για να ευχαριστήσει τους άλλους που συχνά ξεχνάει ολοκληρωτικά τον εαυτό του.

Η εμφάνιση της Πετούλια είναι ένα σοκ. Νεαρή, παντρεμένη και μυστηριώδης, τον πολιορκεί, του κάνει προτάσεις γάμου, εμφανίζεται με ένα σπασμένο πλευρό και μια τούμπα, εξαφανίζεται για εβδομάδες και προκαλεί χάος.

Η εξέλιξη της σχέσης αυτών των δύο τόσο διαφορετικών ανθρώπων είναι ένα παιχνίδι του οποίου τους κανόνες ανακαλύπτουμε προοδευτικά καθώς οι κοινωνικές συμβάσεις διαλύονται και οι δυο πρωταγωνιστές αναγκάζονται να αποκαλύψουν τους αληθινούς τους εαυτούς και τα πιο βαθιά τους συναισθήματα μέσα από τους πιο σπαρταριστούς διαλόγους.

Ένα πνευματώδες, συγκινητικό και ταυτόχρονα αστείο μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί.

15.90

Σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας)

0017A 290 960-8309-13-1

Γνωρίστε τον/την συγγραφέα

"Ο John Haase (21 Αυγούστου 1923 – 3 Αυγούστου 2006) ήταν Αμερικανός οδοντίατρος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, ο μόνος γιος ενός Λουθηρανού πατέρα και Εβραίας μητέρας. Η αυξανόμενη απειλή της ναζιστικής εξουσίας ανάγκασε την οικογένεια να μεταναστεύσει στο Σαν Φρανσίσκο το 1936. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και στη συνέχεια σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο. Κατατάχθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και υπηρέτησε στον στρατό στο Τέξας. Το πρώτο του μυθιστόρημα, The Young Who Sin, εμφανίστηκε το 1958. Το μυθιστόρημά του «Εγώ και η Πετούλια» ρίχνει μια σατιρική ματιά στην Αμερική της δεκαετίας του 1960. Διασκευάστηκε το 1968 στην ταινία του Ρίτσαρντ Λέστερ Petulia με πρωταγωνιστές τους Τζορτζ Κ. Σκοτ και Τζούλι Κρίστι. Ο Haase ήταν επίσης παραγωγικός ταξιδιωτικός συγγραφέας, με αρκετά άρθρα να εμφανίζονται σε περιοδικά και εφημερίδες. Πέθανε στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, από επιπλοκές που προέκυψαν από εμφύσημα."